Fursteparets juni-ord


Historia finns så många aspekter, speciellt för föreningar. Lokal histo-ria som ibland försvunnit i tidens töcken. Hur gick tankarna om hur ett beslut togs? Ibland kan man gå till-baks och få en sann bild om hur det var, ibland så får man en del eller en vinklad bild. Såklart man kan gräva i hur det var. Och rätt ofta är det roli-gare att försöka hitta på en historia om hur man tänkte. Den sanna histo-rien är ofta rätt enkel och ospän-nande. ”Det blev bara så”. Eller ”färgen räckte inte för att göra det vi tänkt, så vi tog den andra”. När man hade hoppats på ”vi hade 3 veckor lång diskussion om för och nackdelar, SEN valde vi att göra…” Nåja nåja. Jag gillar det där skojroliga om att undra hur och varför man valde i, så här i efterhand kanske triviala beslut.

Nu har jag ingen aning, men vad för förslag på eventnamn hade dubbelkriget, som kom tvåa? Knäckebröd och spettekaka kriget? Campa och drick öl-kriget? Syd mot resten-kriget?
Eller hur gick tankarna runt varför Nordmark skulle heta Nordmark? Såklart det finns medlemmar som kan berätta hur tankarna gick och förslag på alternativ, i vissa fall.
Andra är svårare att få reda på varför. Tex så börjar 7 av våra 21 kungadömmen på A i den kända världen. Har alla haft långa och intressanta möten där toppvalen tagits från högst upp på listan?
Eller vem vann knäckebrödskriget, det där året som står som att ingen vet vem som vann? Vad är då min poäng?

Min poäng är att vi lever det som om 30-40 år kommer vara det där mytomspunna, som är svårt att få en full bild av. Hur var det med SCA under året vi inte kunde ses. Hur var det att inte få uppleva den där magin som vi så ofta har, under en så lång tid. En sak som är säker är att vad vi än gör den kommande tiden, så kommer den omedelbart att ställa den gångna tiden i stark kontrast. Jag är övertygad om att det säkert, lite försik-tigt och trevande, börjar planeras för storslagna episka upplevelser inom vår förening. Andra saker kommer vara precis som förr, vi lär fortfarande paniksy för att få dräkten klar till igår för att ha den på det där tillfället vi vill. Det jag vill säga är att när vi nu snart förhoppningsvis, lite försiktigt kan ses, kommer vi nog alla kunna vara glada över att vi haft något att längta efter. Hur trist den än känns just nu. Vi har ju i alla fall nå-got vi tycker om, att se framemot!

Glöm inte det! Det kommer bli kul och bra!

Kram på er!

Jovi Stigot
Furstinna Furste